Statistiken

Avklarat

Arbetet med det nya statistiksystemet fortgår och är nu i sin slutlinda.

Uppdatering 2014-04-17: Processningen av statistikdatat har tagit längre tid en beräknat och det kan ta ytterligare 2-3 dagar innan all data har processats ikapp igen.

Uppdatering 2014-04-14: Sedan igårkväll har vi sett en viss fördröjning på processning av statistikdata, detta är lokaliserat till stora mängder data som behöver processas som tidigare inte kunnat köras. Processningen är beräknat att ta ungefär 3 dagar innan den kommer ikapp helt och hållet igen.

Uppdatering 2014-03-14: Sedan igårkväll har vi sett en viss fördröjning på processning av statistikdata, detta är lokaliserat till stora mängder data som behöver processas som tidigare inte kunnat köras. Processningen är beräknat att ta ungefär 3 dagar innan den kommer ikapp helt och hållet igen.

Uppdatering 2014-02-20: Statistiken har nu körts för alla statistikanvändare sedan mitten av december 2013. Iochmed den stora ändring som gjordes i hur statistikdatat processas så görs ett löpande arbete för att förbättra statistikkörningarna.

Uppdatering 2013-12-11: Samtliga Windowskunder har sedan några dagar tillbaka fått sin statistik processad fram till för ett par veckor sedan. Just nu lägger vi in den löpande uppdateringen för varje server, några servrar åt gången. Just nu är runt en tredjedel av Windowsservrarna klara och skall vara i synk, medan resten kommer att läggas till löpande kommande par dagar.

Uppdatering 2013-10-30: Arbetet med att föra över statistik från Windows-servrarna fortgår. Vi beklagar att arbetet har dragit ut på tiden men tekniker jobbar med ärendet i nuläget.
Det har inkommit ett mindre antal UNIX-kunder där statistiken ännu inte är uppdaterad. Har du en UNIX-site och fortfarande inte fått din statistik – inkom till support@loopia.se med kundnummer och domännamn så får tekniker se över om statistiken för tillfället kan ordnas manuellt.

Uppdatering 2013-09-24: Statistiken är nu i normal drift för webbplatser på UNIX-servrar och vi fortsätter arbetet med att göra klart arbetet för våra Windows-servrar.

Bakgrund till projektet:

Under våren 2013 uppdagades det att statistiken för kunders sidor släpade efter mer och mer. Detta pga den ökande lasten på statistiksystemet. Teknikerna fick då i uppdrag att starta ett projekt där detta system skulle uppgraderas till en modernare och kraftfullare hårdvara och en nyare programvara av det system vi använde.

Ny hårdvara köptes in i maj och efter det påbörjades arbetet med att anpassa mjukvara för den nya kraftfullare miljön. I samband med detta har vi arbetat med att få bort gamla flaskhalsar och framförallt uppdatera bakomliggande system såsom operativsystem och införa en bättre redundans i miljön.

Eftersom den tidigare programvaran som hanterar statistikdata inte längre kunde användas behövde programvaran ersättas. Detta har inneburit en omfattande återimplementation av flera kringliggande komponenter, vilket är den huvudsakliga anledningen till att statistiksystemet ej ännu är i normal drift.

Det mesta av projektet är slutfört, men då arbetet innebär så pass mycket nyutveckling är det svårt att ge exakt tidsangivelse när systemet kan tas i fullt bruk. Nästa mål är att starta upp körningen av statistik för UNIX-sajter, och därefter slutföra arbetet med Windows-sajter.

Vi kommer att kontinuerligt uppdatera detta inlägg så fort mer information finns att delge.

Vi vill be om ursäkt för att det tagit så lång tid att få klart det nya statistiksystemet.

Publicerat den

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss